SCL2018: Jaringan Tunggal ‘Parjo’ Hadiahkan Kemenangan 1-0 Buat KRU Port Klang FC Atasi Cheras Raptors

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
KRU Port Klang FC

Jaringan tunggal dari Rosedy Muslim berjaya menghadiahkan kemenangan 1-0 buat KRU Port Klang keatas Cheras Raptors pada perlawanan Selangor Champions League 2018 di Arena MPSJ, sebentar tadi.

Beraksi di bawah terik matahari pada awal permainan tidak berupaya menghalang KRU Port Klang FC bagi membuka tirai jaringan seawal minit ke-4 perlawanan.

Gol pendahuluan tersebut dihasilkan pemain veteran, Rosedy Muslim yang mendapat umpanan tandukan daripada Samsul Siddi berpunca dari sepakan percuma dan seterusnya menewaskan penjaga gol Cheras Raptors, Mohd Syamil Baharudin.

Namun, selepas jaringan yang dihasilkan penyerang berusia 38 tahun itu, tiada serangan menarik yang dapat disaksikan apabila gerakan-gerakan yang dicipta berjaya dipatahkan jentera pertahanan masing-masing.

Ketiadaan ketua pasukan, Amares Singh yang menerima kad merah pada perlawanan lalu dilihat menjejaskan rentak permainan Cheras Raptors.

Sepakan percuma dari sebelah kanan pintu gol Cheras Raptors hampir menjadikan kedudukan 2-0 setelah rembatan terus yang dilakukan berjaya ditepis keluar Mohd Syamil.

Rosedy mensia-sia peluang keemasan yang dimiliki pada minit ke-58 selepas sepakan penalti yang diambil pemain yang mesra dengan panggilan ‘Parjo’ itu tersasar ke sebelah kanan gawang Cheras Raptors.

Sepakan penalti tersebut dihadiahkan pengadil perlawanan selepas Hamad Aqeel Mabkhot menjatuhkan Nasrullah Noor dalam kawasan penalti.

Jaringan tunggal pada awal permainan oleh Rosedy itu memberikan kemenangan ketiga buat KRU Port Klang FC untuk menduduki tangga kedua kumpulan B dengan 11 mata.

Manakala, Cheras Raptors pula mengumpul enam mata selepas mencatatkan satu kemenangan, tiga seri dan satu kekalahan.

Pemain terbaik perlawanan: Zameer Zainun (KRU Port Klang FC)