Pemain Tengah JDT, Afiq Fazail Tamatkan Zaman Bujang

Pemain tengah kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim, Afiq Fazail selamat diijabkabul bersama pasangannya pada hari ini.

Afiq adalah antara muka baharu yang mendapat panggilan untuk menyertai skuad Harimau Malaya oleh Ketua Jurulatih, Tan Cheng Hoe untuk menghadapi tiga perlawanan antarabangsa sepanjang November ini.

Malaysia akan berhadapan dengan Tajikistan dalam perlawanan antarabangsa di Stadium Bukit Jalil pada malam ini, diikuti perlawanan pusingan kelayakan pusingan kedua Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 menentang Thailand (14 November) dan Indonesia (19 November).

Prestasi memberangsangkan yang ditampilkan oleh Afiq sepanjang musim ini bersama JDT nyata membuahkan hasil apabila mendapat perhatian Tan Cheng Hoe.

Malah sepanjang kempen Piala Malaysia yang lalu, Afiq berjaya menghasilkan enam bantuan gol untuk menjadikan beliau sebagai pemain kedua dengan jumlah bantuan gol tertinggi di pertandingan tersebut.

Berita perkahwinan bintang JDT itu dikongsikan melalui laman Facebook kelab peminat KELAB PENYOKONG JDT – Gelang Patah Familia pada hari ini.

Afiq Fazail selamat diijabkabulkan dengan pasangannya. Tahniah Afiq. Semoga berkekalan sehingga ke anak cucu ?❤?….

Posted by KELAB PENYOKONG JDT – Gelang Patah Familia on Friday, November 8, 2019

Ketua Jurulatih pasukan negara ketika dihubungi oleh kami sebentar tadi turut mengesahkan Afiq tidak akan berada bersama skuad yang akan menentang Tajikistan pada malam ini.

Namun beliau dijangka kembali menyertai pasukan negara dalam masa terdekat dan bersedia untuk diturunkan untuk perlawanan menentang Thailand dan Indonesia selepas ini.

Daripada warga kerja Semuanya BOLA, tahniah kami ucapkan kepada Afiq Fazail!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram