Ini Sebab Kenapa Real Madrid Harus Lupakan De Gea Buat Masa Ini

Hampir setiap kali jendela perpindahan pemain, nama De Gea akan dikaitkan dengan perpindahan ke Real Madrid. Daripada berita mahu menjadikan De Gea penjaga gol termahal dunia sehinggalah cerita mesin faks rosak. Semua itu menghiasi berita De Gea dan Real Madrid.

Pada jendela perpindahan akan datang, Real Madrid dikaitkan sekali lagi dengan De Gea. Florentino Perez dikatakan sudah sedia untuk berbelanja besar untuk membentuk pasukan Galaticos baru.

Ini selepas Real Madrid agak sederhana dalam beberapa siri jendela perpindahan mereka. Dengan kualiti skuad yang dimiliki Barcelona dan jarak mata yang jauh di La Liga musim ini, Real Madrid pastinya mahu memulakan musim hadapan dengan lebih baik.

Selain daripada David De Gea, Real Madrid dikaitkan juga dengan nama seperti Mohamed Salah dan juga Marcus Rashford.

Ketika ditanya wartawan tentang, adakah beliau mahu meninggalkan England untuk ke Sepanyol? David De Gea yang merupakan penjaga gol no.1 Sepanyol dengan pantas menjawa beliau tidak berminat untuk meninggalkan England pada masa terdekat.

Suasana dan penerimaan penyokong Manchester United kepada beliau antara sebab kenapa beliau merasakan Manchester United masih lagi kelab yang terbaik untuk beliau. De Gea selesa dengan apa yang beliau miliki sekarang.

Selain itu, beliau juga menceritakan bagaimana, bukan sahaja penyokong Manchester United sahaja, malah penyokong di England juga menghormati beliau.

“Di England penyokong mereka lebih menghormati saya. Saya juga ada merasakan satu pertalian yang istimewa dengan penyokong di England. Perkara itu saya kurang dapat di sini (Sepanyol).”

“Namun setiap kali saya dipanggil untuk mewakili skuad kebangsaan, perasaan girang itu ada di dalam diri saya. Itu paling penting bagi saya.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram