Ifedayo Olusegun Pengempur Baharu Melaka United

Kerjasama Semuanya BOLA

Bekas penyerang Import Felda United, Ifedayo Olusegun menjadi taruhan terbaharu Melaka United apabila bakal berdepan Kuala Lumpur pada aksi Liga Super di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras malam ini.

Persatuan Bolasepak Melaka (MUSA) mengucapkan Selamat Datang kepada pemain import baharu Melaka United, Ifedayo Olusegun…

Posted by Melaka United Soccer Association – MUSA on Monday, June 4, 2018

Pemain kelahiran Nigeria berusia 27 tahun itu pernah beraksi dengan beberapa kelab bermula dengan kelab di negara kelahirannya, Rising Stars FC sebelum beraksi di Liga Divisyen 1 Bahrain bersama kelab Malkiya SCC dan Al-Hidd.

Beliau kemudiannya menyertai Felda United musim lalu dengan menjaringkan 5 gol daripada 9 penampilan bersama ‘The Fighters’ sebelum kembali ke Al-Hidd.

Barisan baharu Melaka United selepas perpindahan kedua Liga Malaysia. FOTO: MUSA

Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Melaka (MUSA), Datuk Yusoff Mahadi berkata, mereka akan menurunkan Ifedayo Olusegun, bekas pemain kelab Bahrain, Al-Hidd pada aksi malam ini.

Pengalamannya ketika beraksi dengan Felda United akan dimaafatkan sepenuhnya untuk memastikan 3 mata penuh dapat dibawa pulang.

“Malah, dia juga pernah beraksi di Liga Malaysia ketika menyertai FELDA United musim lalu, sekali gus diharap menjadi motivasi buatnya membantu kejayaan pasukan Hang Tuah.” kata Yusoff Mahadi seperti dipetik dalam Berita Harian.

Selepas berjaya mengejutkan Kedah 2-0 minggu lalu, skuad Hang Tuah intai peluang untuk menghuni kedudukan 5 teratas Liga Super.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram