FAM Sokong WFS Asia 2020 Terus Diadakan Di Kuala Lumpur

Kerjasama Semuanya BOLA

Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM, Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin menyatakan sokongan penuh agar Sidang Kemuncak Bola Sepak Dunia (WSF) Asia diadakan sekali lagi di Kuala Lumpur pada 1-2 Julai 2020.

Keputusan mengadakan WFS Asia buat kali kedua di negara ini adalah selepas kejayaan penganjuran julung kali acara tersebut yang diadakan buat julung kalinya di rantau ini pada tahun ini.

WFS menemukan lebih dari 1000 perwakilan dari dari 60 negara dengan pelbagai latar belakang dalam industri bola sepak, termasuk pembuat dasar di peringkat negara dan kelab, penaja dan pengamal media.

Datuk Haji Hamidin Nyatakan Sokongan Terhadap Edisi Kedua WFS ASIA Julai 2020

Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia…

Posted by Football Association of Malaysia (Official) on Wednesday, November 6, 2019

“Berpandukan kepada WFS Asia yang julung kali diadakan April lalu, saya percaya edisi kedua di tempat yang sama harus menyediakan platform untuk semua pemegang kepentingan mengenal pasti trend terkini dalam bola sepak dunia,” ujar Hamidin dalam satu kenyataan.

“Dengan kehadiran beberapa tokoh selaku penyampai ucaptama, dengan kertas pembentangan serta sesi perkongsian ilmu, WFS Asia tentunya memberi ruang pemegang taruh menjalin rangkaian hubungan serta berhimpun dalam mencari idea-idea baharu untuk menjana pendapatan sekali gus menggalakkan pertumbuhan ekonomi menerusi industri bola sepak.

Kami juga akan datang ke World Football Summit Asia atas 5 sebab ni. Jom jumpa kami di sana!

Posted by Semuanya BOLA on Tuesday, April 9, 2019

“FAM menyokong acara berprestij sebegini yang bukan sahaja mendedahkan FAM dan ahli gabungan serta semua pemegang taruh kepada idea-idea terkini bahkan juga menyumbang kepada pelancongan sukan dengan hadirnya perwakilan dari luar negara.”

Datuk Hamidin berkata demikian ketika menerima kunjungan hormat pengurusan tertinggi WFS Asia yang diketuai oleh ketua pegawai eksekutifnya, R. Mohan semalam.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a Reply